Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

AMBULANTA ZA NEOPREDELJENE ZAVAROVANE OSEBE

dr.med.,spec.druž.med.

OBVESTILO ZA PACIENTE V AMBULANTI ZA NEOPREDELJENE ZAVAROVANE OSEBE

Vsi pacienti, ki želijo opraviti opredelitev v ambulanti za neopredeljene osebe, morajo najprej opraviti prekinitev izbire od trenutno izbranega os. zdravnika oz. pediatra z zdravstveno kartico na  izpostavi ZZZS OE Ilirska Bistrica v času uradnih ur, na  Bazoviški cesti 25A, 6250 Ilirska Bistrica, telefon: 05 668 72 44.

V kolikor izbira pri prejšnjem zdravniku ni prekinjena, žal ne morete opraviti nove izbire. Pregled v ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe je možen samo za paciente, ki imajo v tej ambulanti urejeno izbiro (slednja se lahko opravi šele naslednji dan po prekinitvi izbire)!

Vljudno prosimo, da prekinitev izbire opravijo tudi pacienti, ki so že bili pregledani v ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe v ZD IB, saj v bodoče pregled brez urejenega statusa ne bo možen.

V kolikor ste se že opredelili pri drugem zdravniku vas prosimo, da opravite še uradni prenos zdr. kartoteke iz našega ZD k vašemu novemu izbranemu osebnemu zdravniku.

Hvala za razumevanje!

V ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe delajo vse zdravnice družinske medicine, ki so zaposlene v ZD Il. Bistrica.

Obveščamo vas, da imate vsi pacienti starejši od 19 let in ste še vedno opredeljeni pri dr. Komen, možnost prenesti svoj osebni zdravstveni karton v Ambulanto za neopredeljene zavarovane osebe,  https://zdib.si/ambulanta/ambulanta-za-neopredeljene-paciente/po predhodni prekinitvi trenutne izbire v ŠD.

xx

Informacije

Ambulanta deluje v novi stavbi Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica v pritličju, po razporedu, ki je objavljen na spletni strani ZD Ilirska Bistrica (www.zdib.si).

Naročanje na pregled je možno osebno ali po telefonu 05/ 71-12-123 v delovnem času ambulante ali preko spletnega obrazca za naročanje na pregled (www.zdib.si).

Priporočamo, da vso potrebno dokumentacijo (stalne recepte, napotnice za kontrolni pregled, naročilnice…) naročate preko spletnega obrazca za naročanje, ki je dostopen na www. zdib.si.

Podpis izbire opredelitve na ambulanto za neopredeljene zavarovane osebe lahko opravite ob prvem pregledu v ambulanti, zato vam samo v ta namen ni potrebno prihajati v ZD Ilirska Bistrica. Obvezna je predhodna odjava trenutnega zdravnika.

V ambulanti delajo vse zdravnice družinske medicine, ki so zaposlene v ZD Ilirska Bistrica.

SPREJEMANJE PACIENTOV V AMBULANTI ZA NEOPREDELJENE PACIENTE

V izogib morebitnim nesoglasjem ali težavam glede ustrezne usmeritve pacientov spodaj navajamo, kateri pacienti sodijo v ambulanto za neopredeljene paciente.

Ambulanta je namenjena vsem pacientom, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • So starejši od 19 let
  • Imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje
  • Nimajo izbranega osebnega zdravnika
  • Se želijo opredeliti v ambulanti in upoštevati red in način dela ambulante

Ambulanta NI namenjena:

  • Zavarovancem, ki imajo osebnega zdravnika v drugem kraju, vendar si v tem trenutku ne želijo k njemu na pregled (ker je v drugem kraju, ker je odsoten…)
  • Osebam, ki nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja
  • Tujcem, z dovoljenjem za prebivanje v Sloveniji, prosilcem za azil…

URNIK

URNIK AMBULANTE SE DOLOČA VNAPREJ ZA VSAK MESEC SPROTI

AMBULANTA ZA NEOPREDELJENE NOVEMBER 2023

AMBULANTA ZA NEOPREDELJENE DECEMBER 2023

ČAS ZA NAROČANJE RECEPTOV, NAPOTNIC, NAROČANJE NA PREGLED IN POSVET Z MED. SESTRO TER ZDRAVNICO

od PON do PET od 07:15 – 14:00

 

Cenik storitev

Preglej aktualni cenik zdravstvenih storitev.

Oddaj pohvalo ali pritožbo

S kratkim spletnim vprašalnikom lahko ocenite, kako ste zadovoljni z vašo zdravstveno obravnavo.

Kaj želite oddati

Naprej Naprej

Izbira osebnega zdravnika in zobozdravnika

Oglejte si podatke o možnosti izbire osebnega zdravnika in zobozdravnika. Preberi več

Čakalne dobe

Objavljene čakalne dobe prikazujejo okvirno stanje čakanja na storitev. Preglej naše čakalne dobe Preglej nacionalne čakalne dobe

Pogosta vprašanja

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja, ki nam jih uporabniki zastavljate. Preglej vsa pogosta vprašanja