Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

POBUDA ZA SKUPNO OSVEŠČANJE O UPORABI ZASLONOV PRI OTROCIH

Preglej vse dodogke

Začetek: 02. 11. 2022

POBUDA ZA SKUPNO OSVEŠČANJE O UPORABI ZASLONOV PRI OTROCIH

Spoštovani,

mesec november poteka v znamenju osveščanja in preventivi vseh oblik zasvojenosti.

Na Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije delujemo tudi na področju preventive prekomerne uporabe zaslonov med otroci in mladostniki (ter tudi odraslimi), ki lahko vodi v različne oblike vedenjskih zasvojenosti: npr. zasvojenost z video igrami, družbenimi omrežji, spletnim nakupovanjem, spletnimi igrami na srečo, splošna zasvojenost z internetom.

Prekomerna uporaba zaslonov v veliki meri prispeva k zasedenosti. Sedeč način življenja pa v kombinaciji z neprimerno prehrano in pomanjkanjem telesne dejavnosti vpliva na razvoj debelosti in drugih kroničnih nenalezljivih bolezni in bolezenskih stanj.

Tokrat želimo starše in bodoče starše ozavestiti o smernicah uporabe zaslonov pri najmlajših.  V ta namen smo v sodelovanju s Centrom Logout in vodjo projekta »Smernice uporabe zaslonov med otroci in mladostniki« dr. Matejo Vintar Spreitzer, dr.med., spec. ped. oblikovali krajšo video animacijo na  temo »Otroci pred zasloni«.

Video na razumljiv prikaže nekaj smernic o uporabi zaslonov od rojstva do 9 leta starosti. Naša želja je, da bi animacija dosegla kar se da veliko število odraslih.

Animacija se nahaja na tej povezavi: https://we.tl/t-Jl4OHWQ6Az, kjer bo dostopna 7 dni od prejema tega sporočila. Zato vas prosimo, da jo snamete čim prej. V kolikor več ne bo dostopna, nam prosim pišite, da vam jo ponovno pošljemo.

https://zasrce.si/clanek/ugasni-ekran/

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Dalmatinova ulica 10, Ljubljana

https://zasrce.si/