Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

Preventivne delavnice Zdravstveno vzgojnega centra zdravstvenega doma Ilirska Bistrica

Preglej vse dodogke

Začetek: 15. 09. 2022

Lokacija: Zdravstveni dom Ilirska Bistrica

Prehrana

ZDRAVO JEM svetovanje o zdravi prehrani, primer zdrave porcije.

ZDRAVO HUJŠAM pridobivanje znanja in veščin za zdrav življenjski slog, spreminjanje prehranskih in gibalnih navad ter samopodobe.

ZVIŠAN KRVNI TLAK IN MAŠČOBE V KRVI vse, kar morate vedeti o zvišanem krvnem tlaku in maščobah v krvi.

ZVIŠAN KRVNI SLADKOR je namenjena odraslim s prisotno mejno bazalno glikemijo ali moteno toleranco za glukozo, na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno.

SLADKORNA BOLEZEN TIPA 2 je namenjena odraslim s sladkorno boleznijo tipa 2, ki niso vodeni v diabetološki ambulanti in niso na inzulinski terapiji. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine.

S SLADKORNO BOLEZNIJO SKOZI ŽIVLJENJE je namenjena odraslim s sladkorno boleznijo tipa 2, ki niso vodeni v diabetološki ambulanti in niso na inzulinski terapiji. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine.

 

Gibanje

ZDRAVO ŽIVIM/ŽIVLJENJSKI SLOG kratke delavnice o zdravem načinu življenja.

ALI SEM FIT za vse, ki jih zanima kakšna je njihova telesna zmogljivost.

GIBAM SE motiviranje odraslih za aktiven življenjski slog in posledično spreminjanje gibalnih navad ter izboljšanje telesne pripravljenosti.

 

Duševno zdravje

SPOPRIJEMANJE S STRESOM namenjena je osebam, ki jih stres obremenjuje v vsakdanjem življenju.

TEHNIKE SPROŠČANJA za vse, ki bi se radi naučili tehnik sproščanja.

PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO IN TESNOBO namenjena je osebam, ki jih tesnoba ali depresija ovira pri vsakdanjem življenju in njihovim svojcem.

ZDRAVI ODNOSI je namenjena vsem, ki želijo izboljšati svoje medosebne odnose, krepiti dobro počutje, se naučiti veščin asertivnosti in spretnosti reševanja problemov. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno.

INDIVIDUALNO IN SKUPINSKO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA za vse, ki si želijo zmanjšati ali popolnoma opustiti kajenje.

INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE TVEGANEGA/ ŠKODLJIVEGA PITJA ALKOHOLA je namenjena vsem, ki želijo zmanjšati svoje pitje alkohola ali popolnoma opustiti alkohol. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno.

Za prijave in dodatne informacije nas kontaktirajte na telefonsko številko 040 899 072 ali na elektronsko pošto dijana.godec@zdib.si

UDELEŽBA NA DELAVNICAH JE BREZPLAČNA!

Lepo vabljeni!