Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

DAN VARNOSTI V PROMETU

06. 07. 2023

Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ilirska Bistrica je, v soboto, 17. junija 2023, že drugo leto zapored pripravilo srečanje z naslovom »Dan varnosti v prometu«. Prireditev je bila posvečena varni vožnji in odgovornemu obnašanju vseh udeležencev v prometu.

Eden izmed ciljev tega dneva varnosti je bil tudi občanom prikazati kako poteka reševanje v prometni nesreči s ponesrečenci.

V reševanje PROMETNE NESREČE se takoj vključijo policisti, reševalci, gasilci, avto vleka, cestno podjetje.

Velika pozornost pri usposabljanju članov intervencijskih ekip se namenja temu, da znajo ugotoviti zdravstveno stanje ponesrečenca, ga ustrezno oskrbeti, zavarovati kraj nesreče, ipd. ob vsem tem pa morajo znati umiriti in bodriti ponesrečence. Na uspešnost dela intervencijske ekipe pa vpliva tako vodenje akcije kot tudi oprema, ki je na razpolago, zato je vaja vedno dobrodošla priložnost za izpopolnitev postopkov reševanja.. Da bo ekipa uigrana, osredotočena na nalogo in sodelujoča je potrebno tudi veliko vaje. Odvisni so drug od drugega in pogosto je to edino, kar jim je v dani situaciji v prid. Kajti ne le, da jim večkrat nagajajo vremenske razmere ali da so vozila v nemogočih položajih, težavni so tudi sami avtomobili in druga prevozna sredstva.

V prikazni vaji reševanja prometne nesreče so sodelovali: Policijska postaja Ilirska Bistrica, PGD Ilirska Bistrica, Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, Avto vleka Martinčič Ilirska Bistrica ter CPK Ilirska Bistrica.

Vabljeni k ogledu!

POSNETEK VAJE: DAN VARNOSTI V PROMETU IL. BISTRICA

FOTOGALERIJA: DAN VARNOSTI V PROMETU IL. BISTRICA