Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

Občinsko priznanje podeljeno Bernardi Jaksetič

03. 07. 2022

Na slavnostni prireditvi ob prazniku Občine Ilirska Bistrica, ki ga občani praznujejo 4. junija, so v Kettejevi dvorani Doma na Vidmu na predvečer praznika, 3. junija 2022, podelili občinska priznanja letošnjim nagrajencem. 

Plaketo za družbene dejavnosti je prejela Bernarda Jaksetič

Krajani Knežaka, Bača in Koritnic so v letu 2019 ostali brez osebnega zdravnika v ambulanti v Knežaku. Odšel je na drugo delovno mesto, Zdravstveni dom Ilirska Bistrica pa kljub velikemu trudu direktorice in drugega kadra ni uspel najti zamenjave zanj.

Upokojena medicinska sestra Bernarda Jaksetič se je prostovoljno prijavila za delo v Knežaku. V dogovoru s takratno direktorico Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica je Jaksetičeva pričela z delom v Knežaku.

Krajani so jo takrat sprejeli z zadržkom, saj niso bili prepričani, da je to ustrezna rešitev. Toda Bernarda Jaksetič jih je presenetila. Vse svoje znanje in izkušnje, ki jih je pridobila v štirih desetletjih službovanja kot medicinska sestra v ZD Ilirska Bistrica, je uporabila pri svojem delu in krajanom je postala druga »zdravnica«.

Krajani ji popolnoma zaupajo, saj so spoznali, da se njihove zdravstvene težave uspešno rešujejo. Bernarda Jaksetič v resnici ni nikoli odločala kot zdravnica ali v imenu zdravnika, je pa znala zdravstvene težave krajanov prenesti naprej. Tako so krajani več kot dve leti s pomočjo »kneške zdravnice« Bernarde prihajali do zdravstvenih uslug v okviru Ambulante družinske medicine Knežak.

Še danes, ko je v Knežaku enkrat tedensko prisoten osebni zdravnik, je tam še vedno vsak dopoldan v tednu prisotna tudi Jaksetičeva. Ker upokojena medicinska sestra s svojo lojalnostjo, srčnostjo in profesionalnostjo vliva zaupanje v zdravstvo, ji Občina Ilirska Bistrica podeljuje priznanje za področje družbenih dejavnosti.