Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

OBVESTILO PACIENTOM ZD IB

17. 11. 2023

OBVESTILO ZA PACIENTE

V zadnjem času je bilo v zdravstvenem sistemu zabeleženih kar nekaj nasilnih vedenj pacientov do zdravstvenega osebja. Verjamemo, da večina teh dejanj izvira iz stiske ljudi, ki so soočeni z zdravstveno težavo, ki je ne uspejo rešiti na tak način, kot so pričakovali.

Kar nekaj primerov nestrpnega vedenja beležimo tudi v našem okolju.

V Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica se zavedamo, da zdravstveni sistem morda ne uspe ugoditi vsem zahtevam zavarovancev v vsakem trenutku. Se pa trudimo, da bi naše storitve izvajali kakovostno, pravočasno in v skladu z veljavnimi strokovnimi smernicami.

Želimo si, da bi bila zdravstvena oskrba enakomerno dostopna vsem občanom, zato smo kljub pomanjkanju predvsem zdravniškega kadra delo organizirali tako, da smo čim bolj dostopni uporabnikom naših storitev. Kontakt z zdravstvenim osebjem lahko vzpostavite osebno, preko elektronske pošte ali po telefonu. Telefonski klici se beležijo, zato bo medicinska sestra neodgovorjene telefonske klice vrnila klicateljem takoj, ko bo to mogoče.

V kolikor uporabniki naših storitev ocenjujete, da so vam bile kršene pravice, da ste naleteli na neustrezen odnos osebja ali neustrezno obravnavo, Vas vljudno naprošamo, da svojo pritožbo najprej zaupate nam. Lahko jo podate pisno na elektronski naslov info@zdib.si, lahko jo pošljete po pošti na naslov Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, Gregorčičeva 8, 6250 Ilirska Bistrica ali pa se osebno naročite na pogovor z direktorjem ZD IB in sicer od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 na telefon 05 71 12 140.

V Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica ostro obsojamo kakršenkoli sovražen govor ter verbalno in fizično nasilje. V primeru takšnih ravnanj bomo zoper storilca ustrezno ukrepali.