Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

SEMINAR TEHNIČNEGA REŠEVANJA

11. 11. 2022

V petek 11. 11. 2022 so se naši reševalci (Alen Poropat, Jan Race in Niki Baša) udeležili seminarja Tehničnega reševanja, kateri se je izvajal v Gasilsko-reševalnem centru v Postojni. Organizirala ga je ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Postojna v sodelovanju s prostovoljnim gasilskim društvom Postojna. Prvi dan seminarja je bil namenjen zdravstvenem osebju, naslednji dan pa gasilcem.

Izobraževanje je najprej vsebovalo krajši teoretični del, v katerem so ponovili potrebno osebno varovalno opremo za tehnično reševanje, tehnično opremo ter nenazadnje vrste postopanja v raznih situacijah.

V drugem delu seminarja pa se je izvajal praktični del na skupno devetih scenarijih, kateri so zajemali reševanje iz višin s pomočjo gasilske avtolestve, reševanje iz jaška, oskrba in oživljanje nenadno obolelih oseb na težje dostopnih mestih, izvlek poškodovane osebe v prometni nesreči iz avtomobila ter iz kabine tovornega vozila, prav tako so morali pogasiti začetni požar avtomobila s pomočjo gasilnega aparata.

Organizatorjem seminarja bi se radi zahvalili za odlično izpeljan seminar. Udeleženim reševalcem in zdravnikom je dal potrebno znanje in veščine tehničnega reševanja v raznih okoliščinah, katere bodo prenesli na svoje kolege.

Veselimo se nadaljnjih udeleževanj na podobnih seminarjih.

Ekipa NMP, Zdravstveni dom Il. Bistrica