Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

ZAHVALA VSEM DONATORJEM

18. 01. 2023

NOVO RAZVOJNO OBDOBJE ZA ZDRAVSTVENI DOM ILIRSKA BISTRICA

Zdravstveni dom Ilirska Bistrica se zahvaljuje vsem, ki so z različnimi donacijami pripomogli k novi pridobitvi in pomagali, da smo v novo delovno okolje uspešno preselili predvidene dejavnosti ter s tem omogočili nove razvojne korake v kakovostni ponudbi zdravstvenih storitev za občane Ilirske Bistrice.

Zahvaljujemo se lokalnemu podjetju Ferbit, za donirana finančna sredstva za nakup računalniške opreme, ter bistriškemu slikarju gospodu Jožetu Šajnu, ki je Zdravstvenemu domu podaril svojih osem avtorskih del. To so umetniške slike na velikem platnu iz opusa Kras, ki bodo odslej krasile čakalnice v novih prostorih in pripomogle k boljšemu počutju tako obiskovalcev kot tudi zaposlenih. Isksreno se zahvaljujemo tudi vsem ostalim donatorjem, ki s svojimi donacijami tako v materialni kot storitveni obliki pripomogli k boj kakovostnemu delu.

Zahvaljujemo se tudi vsem povabljenim in nastopajočim na svečani otvoritvi, ki je potekala v prazničnemu decembru. Za glasbeno kuliso prireditve sta poskrbeli Ženski pevski zbor Prem in članici vokalne skupine Comodo. Z zaključno skupno pesmijo sta obiskovalcem, zaposlenim, upokojencem, donatorjem in poslovnim partnerjem  pričarali misel na bel božič ter tako naredili vzdušje še bolj praznično.

Bolj svetlo, zračno  in varno delovno okolje so tako pridobile ambulante družinske medicine in referenčne ambulante, ki zajemajo celotno pritličje in prvo nadstropje, informacije, ki se nahajajo v osrednji avli prizidka v pritličju nasproti glavnega vhoda ter laboratorij in fizioterapija, ki sta locirana v kleti prizidka.

Obiskovalcem ZD so veliko bolj prijazni tudi hodniki in čakalnice, ki omogočajo dovolj prostora za vzdrževanje varne razdalje med pacienti. Čakalnice so opremljene z ekrani, na katerih se prikazujejo informativne in v bodoče tudi poučne vsebine.

V pritličje prizidka se bo v kratkem preselila tudi Covid ambulanta oziroma izolacija, torej ambulanta za odvzem brisov za Covid ter za pregled okuženih ter potencialno kužnih pacientov. Na ta način bodo pregledi bistveno bolj prijazni do pacientov, kot so bili v začasno postavljeni mobilni enoti.