Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

ZAKLJUČEK TEKMOVANJA ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI

14. 06. 2023

Z izvajanjem vzgoje za ustno zdravje v vrtcih in šolah želimo otrokom privzgojiti skrb za redno in  natančno ustno higieno ter jim podati znanje o higieni zob in ustne votline, kot tudi o vplivu na zdravje celotnega organizma in s tem spoznati tudi pomen zdrave prehrane, rednih obrokov in zdravega načina življenja.

V letošnjem šolskem letu smo izvedli v občini Ilirska Bistrica na vseh osnovnih šolah  »Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani«. V tekmovanje je bilo letos vključenih 517 otrok od 2. do 5.razreda osnovne šole v Obalno kraški in Primorsko notranjski regiji. Skozi celo šolsko leto smo nenapovedano 1x mesečno skupaj z učenci preverjali kako pridni in natančni so pri umivanju zob ter se učili natančnega ščetkanja zob . Učenci so pridno zbirali točke za sodelovanje v tekmovanju in veseli smo, ker smo letos imeli zmagovalni razred Obalno kraške regije in sicer 4.razred iz Osnovne šole Rudolfa Ukoviča iz Podgrada. Udeležili smo se zaključne prireditve Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani v Ljubljani. Učenci so bili navdušeni nad zabijanjem košev akrobatske skupine Dunking Devils in poslušanjem ansambla Polkaholiki. Pohvale in nagrade bodo prejeli tudi učenci zmagovalnih razredov na vsaki osnovni šoli ter posamezni učenci, ki so redno skrbeli za čiste zobe, največja nagrada pa bodo njihovi čisti in zdravi zobje.

Ob koncu bi se radi zahvalili vsem ravnateljem, koordinatoricam in učiteljem na šolah za uspešno in lepo sodelovanje. Iskrena hvala tudi donatorjema Curadent-u in Interdent-u, ki sta se odzvala na našo prošnjo in priskrbela nagrade učencem.

Z našim skupnim prizadevanjem bomo ohranili otrokom in učencem zdrave zobe in nasmeh na  ustih.