Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

ZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER ZD IB “NA PLACU”

01. 09. 2023

ZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER »NA PLACU«

Prvega septembra so se naši otroci in mladostniki podali novemu šolskemu letu naproti. Zdravstveno vzgojni center Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica, pa se je na dan prvega šolskega dne pridružil našim občanom na »Placu«.

V skrbi za zdravje, smo na stojnici promovirali naše programe, predstavili delavnice ki jih izvajamo, delili nasvete…

ZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER ZDRAVSTVENEGA DOMA ILIRSKA BISTRICA V SKRBI  ZA VAŠE ZDRAVJE IZVAJA NASLEDNJE PREVENTIVNE DELAVNICE:

PREHRANA          

ZDRAVO JEM  svetovanje o zdravi prehrani, primer zdrave porcije.

ZDRAVO HUJŠAM pridobivanje znanja in veščin za zdrav življenjski slog, spreminjanje prehranskih in gibalnih navad ter samopodobe.

ZVIŠAN KRVNI TLAK  IN MAŠČOBE V KRVI vse, kar morate vedeti o zvišanem krvnem tlaku in maščobah v krvi.

ZVIŠAN KRVNI SLADKOR  je namenjena odraslim s prisotno mejno bazalno glikemijo ali moteno toleranco za glukozo, na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno 

SLADKORNA BOLEZEN TIPA 2  je namenjena odraslim s sladkorno boleznijo tipa 2, ki niso vodeni v diabetološki ambulanti in niso na inzulinski terapiji. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine.

S SLADKORNO BOLEZNIJO SKOZI ŽIVLJENJE  je namenjena odraslim s sladkorno boleznijo tipa 2, ki niso vodeni v diabetološki ambulanti in niso na inzulinski terapiji. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine.

GIBANJE    

ZDRAVO ŽIVIM/ŽIVLJENJSKI SLOG kratke delavnice o zdravem načinu življenja.

ALI SEM FIT za vse, ki jih zanima kakšna je njihova telesna zmogljivost.

GIBAM SE motiviranje odraslih za aktiven življenjski slog in posledično spreminjanje gibalnih navad ter izboljšanje telesne pripravljenosti.

DUŠEVNO ZDRAVJE  

SPOPRIJEMANJE S STRESOM namenjena je osebam, ki jih stres obremenjuje v vsakdanjem življenju.

TEHNIKE SPROŠČANJA za vse, ki bi se radi naučili tehnik sproščanja.

PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO IN TESNOBO namenjena je osebam, ki jih tesnoba ali depresija ovira pri vsakdanjem življenju in njihovim svojcem.

ZDRAVI ODNOSI  je namenjena vsem, ki želijo izboljšati svoje medosebne odnose, krepiti dobro počutje, se naučiti veščin asertivnosti in spretnosti reševanja problemov. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno.

INDIVIDUALNO IN SKUPINSKO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA za vse, ki si želijo zmanjšati ali popolnoma opustiti kajenje.

INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE TVEGANEGA/ ŠKODLJIVEGA PITJA ALKOHOLA je namenjena vsem, ki želijo zmanjšati svoje pitje alkohola ali popolnoma opustiti alkohol. Na delavnico vas napotijo v ambulanti družinske medicine ali pa se odločite samoiniciativno

 

Za prijave in dodatne informacije nas kontaktirajte na telefonsko št. 031-605-515 ali na elektronsko pošto zvc@zdib.si

UDELEŽBA NA DELAVNICAH JE BREZPLAČNA!

Lepo vabljeni!