Zapri iskalnik ×
Povečaj kontrast
Belo na črnem
Povečaj pisavo

Ponastavi vse nastavitve

DUŠEVNO ZDRAVJE KOT DEL NAŠEGA ZDRAVJA

V okviru ZVC Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica poteka program delavnic za vse, ki želite pridobiti boljši vpogled v zdrav življenjski slog.

Del našega zdravja je tudi duševno zdravje, kjer je pomembno, da spoznavamo sebe in način kako smo v odnosih z drugimi.
Duševno zdravje vpliva na to kako razmišljamo, se počutimo in se vedemo v življenju. Duševno zdravje je povezano s tem kako se soočamo s stresom, ki je postal del našega modernega življenja. Vpliva na način kako se soočamo z izzivi in težavami v vsakdanjem življenju.

Vsak od nas v določenem življenjskem obdobju naleti na hujše težave, kjer je pomembno, da imamo dovolj podpore, osebnostne čvrstosti in strategij, da zmoremo te situacije reševati.
Duševno zdravje se povezuje s tem, da smo v življenju na splošno zadovoljni. Vključuje način kako se počutimo tekom dneva, na kakšen način se doživljamo in kako kvalitetni so naši odnosi z drugimi.

Na delavnicah za izboljšanje duševnega zdravja želimo, da:

  • Se izboljša vaše splošno zadovoljstvo v življenju;
  • Izboljšate možnosti za soočanje s stresom v življenju;
  • Se naučite dati podporo sebi ter jo poiskati pri drugih;
  • Imate občutek, da je vaše življenje smiselno in so dejavnosti, ki jih počnete v skladu z vašimi namerami, cilji, hrepenenji, interesi, željami…
  • Se bolj spoznate, naučite zavedanja sebe in pridobite nove možnosti prilagajanja spremembam v svojem življenju.

Tematsko so psihoedukativne delavnice razdeljene na štiri sklope po štiri srečanja:

  1. Spoprijemanje s stresom
  2. Podpora pri spoprijemanju s tesnobo
  3. Podpora pri spoprijemanju z depresijo
  4. Zdravi odnosi

Kako potekajo delavnice? Posamezna delavnica traja en mesec in obsega štiri tedenska srečanja v skupini, ki okvirno trajajo eno uro oz. dve uri (zdravi odnosi). V skupini je od 4- 8 udeležencev. Vsebina delavnic je zaupna, prav tako udeležba na delavnicah. Vsak posameznik sodeluje v tolikšni meri kot to želi. Poleg tega se lahko dodatno prijavite na individualne pogovore z izvajalcem delavnice kot podpora pri osebnostni rasti.

Kaj potrebujete za udeležbo na delavnici? Pisalo, očala, če jih uporabljate pri branju, in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na prvem srečanju boste prejeli brezplačen priročnik, v katerem so glavne vsebine delavnice, in ga boste ves čas uporabljali tudi kot delovni zvezek.

Kdaj potekajo?
Vsak sklop delavnic poteka 4x po 90 min.oz. 120 min. Potekajo po dogovoru z izvajalko delavnice Jasna Savić, dipl.biopsihologinja (UN)
Kako se lahko vključite v delavnico? Pišite nam na e-naslov: zvc@zdib.si
ali pokličite na tel. št. 051-672-061, Jasna Savić, dipl.biopsihologinja (UN)

https://www.sopa.si/wp-content/uploads/2020/05/K-Letak-210×210-Delavnice-Zdravi-odnosi-5-za-ZD.pdf